Geschiedenis

Home . Geschiedenis

Pop- en musicalkoor Tutti Frutti is in 1999 opgericht door dirigente Cathy van Reisen en is sinds 2003 een onafhankelijke vereniging. Na Cathy heeft Tutti Frutti onder leiding gestaan van Simone Damman. Vanaf september 2014 wordt het koor verder begeleid door Richard Meulendijk. We zijn een gemengd vierstemmig koor dat bestaat uit ruim vijfentwintig enthousiaste dertigers tot en met zestigers.

Aanvankelijk was Opus5 en later het Lingehuis ons vaste onderkomen.

Zaterdag 7 oktober 2009 vierde pop- en musicalkoor Tutti Frutti haar tienjarig jubileum met het jubileumoptreden ‘TinteLinge’.

Het optreden begon met enkele stevige nummers, begeleid door een combo met toetsen, slagwerk en bas. Onder andere het energieke nummer Trashin’ the camp uit de musical Tarzan, dat de zaal flink in beweging bracht. Daarna volgden enkele meer ingetogen nummers die zeer gevoelig werden gebracht. Een medley van nummers van Doe Maar bracht het publiek weer terug naar de kleine en grote emoties van alle dag. Subtiele bewegingen, maar ook nummers waarbij de koorleden flink swingden, maakten het optreden verrassend om naar te kijken.

Tussen de nummers door werden door leden van toneelgroep Elckerlyc enkele gedichten voorgedragen. Deze gedichten legden de link tussen het gevoel van TinteLinge en de gezongen nummers. Beelden die op een scherm werden geprojecteerd gaven nog een verdere aanvulling aan deze sfeer.

In 2010 heeft Tutti Frutti een concert gegeven dat ‘het Foute Project’ getiteld was. Hierin waren allerlei ‘foute’ nummers zoals ‘Da Doo Ron Ron’, ‘Zing, Vecht, Huil, Bid & Bewonder’ en ‘S.O.S.’ te horen.

Van 2015 tot 2018 hebben de repetities plaatsgevonden in De Pluk in Geldermalsen, en sinds kort (november 2018) heeft Tutti Frutti een plaats in het dorpshuis van Tricht.