Inloggen voor koorleden.
Over Tutti Frutti
Beeld en geluid
Evenementen
Contact
Wie zijn wij?
We zijn een gemengd vierstemmig koor en we zingen een breed vier- tot zesstemmig repertoire. Van hedendaagse popnummers tot prachtige musicalnummers, voornamelijk in het Engels en Nederlands. Ons koor bestaat uit ruim vijfentwintig enthousiaste dertig- tot en met zestigers.
Inmiddels hebben we al veel optredens gedaan, variërend van lokale evenementen in de Betuwe tot Paradiso. Ook organiseren we om de twee jaar een grote avondvullende voorstelling. In 2019 staan we twee dagen op een rij op de planken met onze jubileum-voorstelling.
De naam 'Tutti Frutti'.
Letterlijk betekenen de woorden tutti frutti ‘alle vruchten’. De naam past goed bij ons koor vanwege de herkomst van onze leden uit verschillende Betuwse dorpen, waar uiteraard ook vele soorten vruchten vandaan komen.
Geschiedenis.
Pop- en musicalkoor Tutti Frutti is in 1999 opgericht door dirigente Cathy van Reisen en is sinds 2003 een onafhankelijke vereniging. Sinds september 2014 staat het koor onder muzikale leiding van Richard Meulendijk.
Onze dirigent.
Richard Meulendijk is met veel enthousiasme dirigent van Tutti Frutti. Naast het dirigeren, dat hij vanachter de piano doet, voelt hij zich vooral de trainer/coach van het koor. Zo bereidt hij ons spelenderwijs voor op onze voorstellingen.

Richard studeerde koordirectie bij Martien van Woerkum en Louis Buskens en solo-zang bij Frans Fiselier op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Op zijn 17e is hij als pianist gaan begeleiden: kinder- en jongerenkoren, opera- en operettekoren, zangers en instrumentalisten. Ook op het conservatorium is hij vaak begeleider geweest van diverse zangers, zowel klassiek, musical als pop.

In de voorbije jaren is hij repetitor geweest van opera-, operette-, musical- en muziektheater producties. Daarnaast heeft hij als solist gezongen en gespeeld in diverse muziektheater-producties.

Als dirigent heeft hij diverse koormuziek-stijlen onder zijn hoede gehad, zoals opera, operette, kerkmuziek, renaissance/barok-kamerkoren/ensembles, pop-, musical-, vocal-jazz- en close- harmony koren en ensembles.

De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het geven van workshops voor koren en koorzang (zangtechniek, ademhaling, theorie/noten-lezen, interpretatie en repertoirekeuze). Hij is muzikaal leider van de 'Bop Follies' in Nijmegen, docent/dirigent van het 'Swingend Koor' op 'Muziekschool de Lindenberg' in Nijmegen, dirigent van 'Popkoor Vivace' in Groesbeek en van 'Gemengd Koor Con Amore' in Someren-Eind.
Welkom bij Tutti Frutti!
Groepsfoto van het koor. Door: Rita Boer Rookhuiszen
Tutti Frutti © 1999 - 2019. Alle rechten voorbehouden.